Kontinuitet før Intensitet

I dette afsnit vil jeg kort komme omkring disse to tilstande, hvorfor jeg personligt fortrækker det ene fremfor det andet, dog skal det også lige siges det ene ikke udelukker det andet. Begge har en god indvirkning på den personlig udvikling, og supplere hinanden meget godt. Igennem de første 2 år af mit løbeeventyr har jeg døjet med diverse former for skader, fra ømme ankler, akillessene, læg problemer mm. Jeg har derfor i år brugt en anden strategi for at genfinde løbeglæden.

Netop løbeglæden er grunden til mange af os løber, da det er her vi/man har et pusterum fra hverdagen. Jeg har gennem de sidste par år prøvet en række træningsformer for at undgå at løbe ind i skader, men en klassisk fejl har oftest været øget intensitet samt mængde på forkert tidspunkt (tidligt). Jeg har derfor ladet mig inspirere af ”never beeing sore” konceptet som går ud på at træne uden at blive øm dagen efter, på den måde er du i stand til at komme afsted igen dagen efter. Dvs. du reelt kan træne hver dag uden at overbelaste kroppen. Når du har fundet et tempo, hvor du ikke bliver øm og har løbet det over længere tid og kroppen har fået lov til at vænne sig til det kan du roligt øge tempoet eller mængden. Jeg bruger dette til at bygge et fundament samt vænne kroppen til at løbe hver dag, men som tidligere nævnt udelukker dette ikke høj intensitetstræningen. Ifb. med et løb øger jeg intensiteten og følger et program som er skræddersyet til løbet og det er her hvor højintensitetstræningen er vigtig for at opnå det ønsket mål. Jeg mener derfor at den del hører til ifb. med et løb eller konkurrence.

Min erfaring inden jeg begyndte at bruge dette koncept er jeg ikke kunne holde til at træne hver dag særlig længe før jeg løb ind i diverse irritationer. Nu hvor jeg benytter mig af ”never being sore” er jeg oppe på 44 dage i træk uden nogen former for skader eller lignende. Det er min absolutte rekord i antal dage i træk og målet 50 dage i streg. Med dette koncept kan jeg nyde mine aftenture hver dag her i sommeren, desuden er det at løbe efter kl.20.00 ikke er demotiverende grundet det lyse sommerdage i modsætning til de mørke og korte vinterdage.

Jeg håber med dette indlæg at have givet dig som begynder samt øvet motivation til at komme afsted hver dag uden at ødelægge dig selv, men i stedet nyde eller genfinde løbeglæden.

 

Foto credit: @mstensgaard